عوامل تاثیر گذار بر رنگ عسل
رنگ عسل طبیعی به منابع شهد و عسلک آن، خاک، رطوبت و فصلی که گیاهان تامین کننده ی منابع در آن رشد کرده اند و نحوه ی فرآوری و ذخیره سازی آن بستگی دارد. برای مثال، گیاهانی که در خاک رس پرورش یافته اند، در مقایسه با آن هایی که در خاک شنی پرورش یافته اند، عسلی تیره تر به بار می آورند. عسل های پاییزه ی گرمسیری و عسلکی اغلب تیره اند. حرارت دادن عسل هم، باعث تیره تر شدن آن می شود.
معمولا عسلهایی که بطور طبیعی تیره هستند دارای مواد معدنی بیشتری هستند و طعم خاص و قویتری دارند.
در هر کشور یا منطقه، رنگ متفاوتی از عسل ترجیح داده می شود. لذا تولیدکنندگان ترجیح می دهند عسل را در رنگ های مختلف و تا حد ممکن با توجه به نوع گیاه مبدا ، آن را به بازار عرضه کنند.
عسل های بهاره معمولا کمرنگ هستند. عسل های با رنگ روشن معمولا گلوکز نسبتا بیشتری دارند، بنابراین سریع تر متبلور (سفت ، غلیظ و رسی) می شوند. این گونه عسل ها طعمی ملایم دارند.